Dit is EM dan

with Geen reacties

Dit is ‘em’ dan. Mijn eerste brouwsel EM-A. EM-A staat voor geactiveerde micro-organismen. Een zuur mengsel van geselecteerde bacteriĆ«n ( EM-1 ).
10 dagen geleden heb ik 1 liter EM-1 samen met 20 liter water en 1 liter melasse, aan een temperatuur van 25 tot 30 graden, en afgesloten van de lucht laten fermenteren.
Nu is het dus een zuur goedje geworden. Een lakmoesproef wees ongeveer 4 pH aan maar ik kon het ook wel aan de geur als zuur thuisbrengen.
Wat nu?
Even fris en donker en luchtdicht in de kelder gezet, het blijft enkele weken goed. Ik ga het op een hoop paardenmest en stro brengen, alles afsluiten van de lucht en laten fermenteren. 8 weken later kan ik het gebruiken in de tuin en mengen met potgrond enz.
1 liter hou ik apart om verdund te gebruiken in huis onder andere bij plantenwater. Het heeft echt tal van toepassingen. Om meer te weten, kun je deze eenvoudige handleiding lezen.
http://www.eco-logisch.be/pdfupload/Digitale%20brochure5.pdf